praxisnetwerk team

PraxisNetwerk heeft meer knowhow in huis dan je dacht; dankzij ons uitgebreid netwerk van freelance-medewerkers kunnen we persoonlijke coaching, training en advies op maat bieden in het terrein van “mensen in organisaties”

Zaakvoerder

Marina Van Den Broeck

Toen ik vijf was zei mijn omgeving dat ik later advocaat zou worden. Ze bedoelden mijn taalvaardigheid. Uiteindelijk werd het pedagoge. Twaalf jaar werken op een begeleidingsdienst voor speciaal onderwijs maakte mij sterk betrokken op mensen. Het gaf mij ook de overtuiging dat werken op het niveau van de organisatie meer resultaat kon opleveren. Ik zocht in de literatuur kapstokken voor mijn ervaring met onderwijs- en begeleidingsprojecten, en wou deze inzichten delen met anderen. De stap naar opleiding en advies was een evidentie. 

Momenteel  zijn vergaderingen procesmatig leiden, het voeren van moeilijke gesprekken, conflict coaching en aanpak van roddelen mijn voornaamste topics.

Ik heb geen standaard-verhalen noch een truckendoos , ik maak er wel een punt van eer van dat mensen een inzicht krijgen in de vragen waarmee ze gekomen zijn. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg was dat niet enkel mijn deskundigheid opviel, maar dat het ook “gezellig” was in de groep.

En in alfabetische volgorde wat begrippen die mij passen: alles kan beter, authenticiteit, Barbet, biënnale in Venetië, houden van, musiceren, opera, oude port, schoonheid,  verbinding, vrienden

Zaakvoerder

Joris Ghijsels 

Hoe kan je arbeiders leren om mee te denken met het bedrijf? In mijn thesis Sociale Pedagogiek (KUL) heette dat ‘Emancipatorische vorming’. De literatuur die ik vond was breedsprakerig en geweldig omslachtig. De praktijk vond ik bij Colruyt: het werd mijn eerste werkgever. Ik leerde er wat leiding geven is, en hoe je een sterke bedrijfscultuur kan ontwikkelen. Ik hielp er ook een duizendtal medewerkers aanwerven. 

Sinds 15 jaar ben ik actief als organisatieadviseur, opleider, persoonlijke coach. Mijn stijl is rustig, pragmatisch en “to-the-point”. Modellen en theorieën zitten bij mij op de achtergrond, zodat ik volop kan focussen op wat bij deelnemers gebeurt en hoe ik hun ontwikkeling kan prikkelen. Bij organisatie-advies kijk ik liefst door een systeem-theoretische bril. Voor individuele coaching hou ik van een aanpak gesteund op de cognitieve gedragstherapie. 

Mijn vrije tijd gaat liefst naar combinaties tussen volgende woorden: vrienden, fietsen, Italie, mijn 2 zonen, Nina mijn labrador, bier brouwen, koken.

 Wat hebben we gemeenschappelijk? 

R

Betrouwbaarheid

PraxisNetwerk is een partner met meer dan 25 jaar ervaring in opleiding & organisatieadvies. We werken met een stabiel team van senior-consultants die een uitgebreide lijst referenties kunnen voorleggen.

Vakmanschap

Uitgebreide know-how in het gebruik van degelijke, beproefde, no-nonsens methodieken voor opleiding, gedragsverandering, training en coaching. Alle adviseurs hebben een menswetenschappelijke achtergrond en hebben in de loop der jaren aanzienlijk geïnvesteerd in bijkomende opleiding.

1

Integrale benadering

ontwikkelingsvragen worden gekaderd in de globale organisatiestrategie, -structuur en –cultuur.

Engagement

Een project wordt transparant afgewerkt, precies zoals vooraf afgesproken. Eén consultant wordt single-point-of-contact en neemt het volledige projectmanagement op zich. Wij doen wat we zeggen en zeggen wat we doen… ook als het moeilijk wordt.